ΕΤΑΙΡΙΑ

Η εταιρία FIRMA ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2022, στη Μυροβόλο Χίο.


Προϊόν μας είναι η αποφλοιωμένη, κομμένη και συσκευασμένη φρέσκια πατάτα χωρίς συντηρητικά, σκοπός μας είναι η υψηλή ποιότητα και η εξυπηρέτηση των συνεργατών μας. Στη σκέψη μας δεν υπάρχουν «πελάτες» παρά μόνο «συνεργάτες».


Η διαδικασία παραγωγής γίνεται σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές και απαιτήσεις του συστήματος διαχείρισης ISO. Συγκεκριμένα, η διαδικασία-γραμμή παραγωγής αρχίζει από τον θάλαμο συντήρησης της πρώτης ύλης η οποία οδηγείται στον αποφλοιωτή και κατόπιν στο μηχάνημα διαλογής και ελέγχου. Στη συνέχεια, κατευθύνεται στο ανάλογο (κατ’ επιλογή) κοπτικό μηχάνημα για να φτάσει στη ζύγιση και τέλος στο ειδικό μηχάνημα για συσκευασία. Αφού ελεγχθεί ως τελικό προϊόν μπαίνει σε θάλαμο ψύξης ≈5°C έως την ώρα της φόρτωσης. Η παράδοση γίνεται με ψυκτικό θάλαμο στην ανάλογη θερμοκρασία και στον δυνατόν ταχύτερο χρόνο. Το προϊόν μας, η φρέσκια αποφλοιωμένη πατάτα χωρίς συντηρητικά.


Ένας από τους στόχους μας είναι η το δυνατόν μεγαλύτερη καθετοποίηση του κύκλου εργασιών μας, δηλαδή όχι μόνο η εξειδίκευση στην επεξεργασία της πατάτας αλλά και στην παραγωγή της ως πρώτη ύλη. Γνωρίζοντας τις ανάγκες της αγοράς καθώς επίσης και τα προβλήματα που παρουσιάζονται κυρίως κατά κάποιες περιόδους του χρόνου, προσπαθούμε να βελτιώνουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σε όλα τα επίπεδα. Βασιζόμενοι στην εμπειρία μας, στις γνώσεις και τις συμβουλές των συνεργατών μας μέσα στην αγορά, καθώς επίσης και τις ιδέες που αποκομίζουμε από ειδικούς και επιστήμονες (γεωπόνοι, τεχνολόγοι τροφίμων, σεφ κ.τ.λ.) συνεχίζουμε και στοχεύουμε για το καλύτερο.


Γιατί να επιλέξω φρέσκια πατάτα?


Δεν έχει συντηρητικά σε αντίθεση με την κατεψυγμένη η οποία κατά την παραγωγική της διαδικάσια δέχεται χημική επεξεργασια, η οποία αλλοιώνει την αρχική σύσταση της πατάτας, ώστε να μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην καταψυξη. Κόβεται και μοιράζεται αυθημερόν. Η φρέσκια πατάτα είναι σαφώς πιο γευστική σε σχέση με την κατεψυγμένη καθώς και πιο υγειινή γι΄αυτο άλλωστε την προτιμούμε και για τα παιδιά μας.


ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ...


  1. Η πατάτα έγινε οικιακό προϊόν μεταξύ 8000-5000 πΧ στα εδάφη μεταξύ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΡΟΥ και ΒΔ ΒΟΛΙΒΙΑΣ.
  2. Η διατροφική της αξία είναι πολύ μεγάλη. Δεν περιέχει λίπος και έχει τις μισές θερμίδες από το ρύζι και τα ζυμαρικά.
  3. Το όνομά της έρχεται από την Ισπανία "PATATA".
  4. H μεγαλύτερη {καταγεγραμμένη) πατάτα βρέθηκε στο COLORADO το 1985 .Ζύγιζε 49kg, είχε μήκος 70cm και πλάτος 37cm.
  5. H ποιότητά της διαφέρει κατά τις εποχές ανάπτυξης. Είναι άλλωστε ένα φυσικό προϊόν.
  6. Οι πατάτες γίνονται πράσινες όταν εκτεθούν στο φως. Το πράσινο σημείο περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σαλανίνης, η οποία έχει πικρή γεύση και είναι επικίνδυνη για την υγεία όταν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.
  7. Το 80% της πατάτας είναι νερό. Περιέχει επίσης μέταλλα, φυτικές ίνες και βιταμίνες όπως αυτή του συμπλέγματος Β και υψηλά ποσοστά σε βιταμίνη C.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!


Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η τηγανιτή πατάτα μειώνει το αίσθημα του άγχους!